Cordona Strain Gauge HRC Switch 

LES MER                                  

         LES MER

pdfAPPLIKASJONSLISTE
Se vårt modellutvalg til din sykkel

Meld deg på nyhetsbrev
Joomla Extensions powered by Joobi

Presision Quickshifter 8 El-enhet


Cordona Presision Quickshifter 8 (PQ8) Modul

Precision Quickshifter 8 (PQ8)
Full gass elektronisk girskifte, sømløs akselerasjon...

 

 

Roadracing sykler, Gatesykler, Dragrace sykler, Gokarts, Crosskarts, i grunnen
hva som helst med sekvensiell girboks.
Fremragende for sykler med bensininnsprøyting, og interfererer ikke med innsprøytningsvarsellys. Konstruert 2008 med nyeste tilgjengelige teknologi.
Vinner rett ut av esken, vi tok tittelen i Nordic BoTT med en prototype av PQ8 installert på en Ducati 1098s.

 

 • Siste MotoGP teknologi innebygget og fullt ut datastyrt, 25MHz CPU. Programmering utføres ved hjelp av 2 knapper.
 • "Compu Shift", kalkulerer et perfekt tenningskutt tid for hver opp-giring avhengig av motorens tilstand, akselerasjon, belastning og turtall fra et utvalg av over 500 forskjellige kutt-tider. Justerbar på shiftlight verdi mellom 40-80ms.
 • Får den orginale ECUen (Electronic Control Unit) til å tro at motoren fremdeles går gjennom opp-giringen. Dette gjør giringen myk og stabil uten noen feilmeldinger fra innsprøytnings varsellamper og for mager eller fet bensinblanding.
 • Leveres med "plug-and-play" koblinger for Denso og Mitsubishi coiler, brukt på de fleste sportsykler. For andre coiler er ikke installasjonen "plug-and-play", men fremdeles en enkel rett fram affære.
 • Automatisk turtall kontrollert AV/PÅ funksjon, fullt justerbar, for å unngå at motoren stopper når man setter sykkelen i fri fra 1. gir. på tomgang
 • Får sin arbeidsspenning fra +12v ledningen fra en coil from via den røde ledningen som går til PQ8 CPUen på sykler med pinne-coiler. Dette gjør installasjonen meget enkel og uten behov for å trekke opp ekstra spenningsforsyning til CPUen på sykler med pinne-coiler.
 • Har innebygget "Smooth Shift" for å lette på belastningen på kjede og girboks, samt å minske tap av friksjon ved opp-giring, akkurat som MotoGP shiftere. Den kutter alle sylindrene samtidig ved opp-giringen, men setter dem tilbake igjen i en datastyrt sekvens i forbindelse med "Compu Shift" teknologien.
 • Vanntett design IP67, printkortet er innkapslet i lim, luftfartstandard 26 pinnes tilkobling.
 • Akkustisk horn for test og oppstart bekreftelse hvis montert bak motorsykkelkåper. Meget nyttig ved oppsett og justering.
 • Innebygget "Shift Light" krets med "gir-snart" funksjon; LED vil lyse ved 1000rpm før det ideelle opp-girings turtallet nås, for så å blinke i takt med turtallet. Det fastsatte turtallet for girskifte justeres med 3 talls indikatorene i steg på 100rpm. LED monteringskit selges separat under Batwing Shiftlight .
 • "Auto Shift" kan velges for å aktivere tenningkutt automatisk ved et justerbart fastsatt turtall. Føreren trenger da bare å legge fast forbelastning på girpedalen mellom opp-giringene. Nyttig for dragracere som kjører under "breakout" tiden, Bare justere ned turtallet for opp-giring, og kjør litt saktere neste drag.

 

 

5 enkle programmeringsmenyer for oppsett
(Klikk på bildene for større versjon)

Kuttoff tid satt til 67 ms Automatisk av/på satt til 3000 rpm
Shiftlight satt til 13300 rpm Turtallsføler satt til 4-takt
alt  

 

 

Om PQ8, Precision Quickshifter 8

En Cordona PQ8 Racing Shifter er en høyteknologisk enhet som vil øke utelsen på din motorsykkel eller andre kjøretøy drevet av motorsykkelmotorer, ved å muliggjøre lynraske opp-giringer uten å slakke av på gassen eller ved bruk av kløtsjen, elektronisk.

PQ8 Racing Shifteren har blitt utviklet av profesjonelle roadracingførere, såvel som amatører, og den har interne kvalittetskomponenter fra både U.S., E.U. og andre land..


Ytelse

En normal opp-giring betyr at motoren er frakoblet bakhjulet/girboksen over en distanse på omtrent 3m, selfølgelig avhengig av hvilken hastighet sykkelen har. Virvelstrømmer med luft oppstår da også i innsugsmanifoilene på grunn av avslaget på gassen, noe som igjen fører til restriksjon i luftstrømmen til motoren når gassen åpnes fullt igjen.

Med Cordona Racing Shifter vil denne tilbakelagte distansen på hver opp-giring minske til omtrent 1m med samme hastighet som i forrige eksempel, og ingen virvelstrømmer oppstår i luftstrømmen siden gassen holdes fullt åpen gjennom hele girskiftet. Tenningen vil kuttes i kun en liten brøkdel av et sekund, og dette vil ta igjen mange meter rundt en roadracingbane eller på en dragracestripe. Vi har også sett at førere har kjørt ned rundetidene sine med 1,5s på baner med tider rundt 1 minutt i rundetid. Typisk 0,2s i dragrace og 1,5s på roadracingbanen ville ha kostet minst 20-30.000,- i deler og arbeid.

Du kan prøve å forestille deg et løp mellom to like førere med like sykler, hvor den ene har installert PQ8 Racing Shifter. Føreren med quickshifteren installert vil dra ifra for hver eneste giring rundt banen i et vanligvis langt løp. Han vil nok også sannsynligvis passere mållinjen mange meter før den konkurrerende føreren.

Cordona Racing Shifteren er mindre og lettere enn de fleste av sine konkurrenter, hele kitet veier bare rundt 300g , hvor CPUen måler 95x70x28mm.


Teknisk informasjon

Cordona Racing Shifter fungerer sammen med en bryter montert på gir linkarmen på motorsykkelen, hvor denne sender et signal til tenningskuttemodulen (CPUen) som kutter tenningen en kontrollert tid når girsjalteren aktiveres. Mens CPUen inngriper i tenningen, vil momentet i girkassen slippe litt slik at neste gir legges inn, før tenningen aktiveres kontrollert tilbake igjen. Det hele foregår altså uten å bruke kløtsjen eller slakke av på gassen.

PQ8 modulen kutter strømmen til coilene, mellom coilen og ECU (Electronic Control Unit) enheten på sykkelen. Den bruker ny teknologi for å kutte tenningen, og vil derfor IKKE påvirke innsprøytnings varsellamper som de fleste ander quickshiftere på markedet. I realiteten vil ikke sykkelens egen ECU egang vite at tenningen ble kuttet.

Noen qucikshiftere kutter strømmen til CDI (Capacative Discharge Ignition ) enheten på høye turtall, noe som kan skade tenningssystemet på sykkelen.

Legg også merke til at PQ8 ikke bare legger coilene til jord (-) via tenningskuttsløyfen slik flere andre quickshiftere på markedet, noe som vil gi feiltenning og etterhvet også mulig skade på motoren.

Det er ingen ekstra slitasje på tenningssystemet ved bruk av Cordona Racing Shifter, siden man bare styrer spenningen til coilene av og på med hjelp av avansert intern teknologi og komponenter for å unngå feiltenning.

Slitasjen på kløtsjen blir faktisk minsket, siden denne ikke lengre brukes ved giringer oppover.

Det er en enkel sak å sette tilbake sykkelen til sin opprinnelige stand hvis den skal selges og man ønsker å beholde PQ8 Quickshifter installasjonen over på sin neste sykkel. PQ8 kommer levert med "plug-and-play" tilkoblinger til de fleste moderne sykler. Passer rett på Denso og Mitsubishi coiler som er det mest brukte på fleste sportsykler.


Hva medfølger ?

Med PQ8 medfølger : CPU enheten, "Plug and play" ledningsnett, borrelås for montering av CPU enhet,  2 x Cordona krom klistremerker. Alle kit inkluderer enkel step-by-step instruksjoner på engelsk/skandinavisk (snart).


Installasjon

Installasjonen utføres vanligvis i løpet av en ettermiddag med vanlig verktøy av hjemme-mekke typen, så det skal ikke være nødvendig med en motorsykkelmekaniker for å oppleve lynraske girskifter. De fleste kjøper denne KIT versjonen, som inneholder vår egen G.P. Switch som passer rett på de aller fleste merker og typer sykler.


Passer på modeller ?

PQ8 kitet passer nesten alle sykler på markedet.

Forsendelse

Vi tilbyr frakt med Posten.no.

 Posten

Via posten sitt gode distribusjonsnett får vi hurtig, og med god kvalitet i alle ledd, sendt ut varene til små og store landsdeler.Betaling

Vi tilbyr betaling via PayPal eller forskuddsbetaling til konto.

Betalingsmåter

Via PayPal sin betalingportal kan man benytte alle kjente betalingskort. Man trenger ikke å ha PayPal konto for å kjøre gjennom en handel. All sikkerhet og kortinformasjon håndteres av PayPal og ingen data lagres hos oss.

Kontakt oss

Mob: +47 982 62 266
(helst etter kl 16:00)

Mail: post@cordona.no

Adresse: Sverre Svendsens veg 31b, 7056 Ranheim, Trondheim

Kundeservice